Διεθνείς Σχέσεις

Αγαπητοί συνάδερφοι και φίλοι,

Με χαρά σας καλωσορίζω στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας μας. Πραγματικά με αίσθημα ευθύνης ανέλαβα τον Ιούνιο του 2012 τη θέση του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλους τους συναδέρφους οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν για να τους εκπροσωπώ από τη θέση αυτή. Είναι μεγάλη η τιμή για ένα νέο άνθρωπο, να εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ, σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνοπτικά οι δραστηριότητες της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων είναι οι ακόλουθες:

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι μέλος της UNI (UNION NETWORK INTERNATIONAL). Ως μέλος της μεγαλύτερης αυτής παγκόσμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (που έχει περίπου 1.000 οργανώσεις μέλη σε 140 χώρες παγκοσμίως με 15 εκατ. μέλη), η ΟΜΕ-ΟΤΕ μετέχει σε όλες τις επιτροπές της UNI Telecom Europa (ένας από τους τομείς της UNI) που είναι:

1. Η τομεακή ευρωπαϊκή επιτροπή κοινωνικού διαλόγου για τον τηλεπικοινωνιακό τομέα. Σε αυτή την επιτροπή μετέχει ο Πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Γενικό Γραμματέα και συμμετέχουν σε όλες τις ολομέλειες που υλοποιούνται στις Βρυξέλλες. Επίσης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής (steering committee) της τομεακής επιτροπής κοινωνικού διαλόγου για τον τηλεπικοινωνιακό τομέα, της επιτροπής δηλαδή που διεξάγει όλη την ουσιαστική δουλειά από άποψη θεματολογίας και οργάνωσης των συνεδριάσεων είναι ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
  2. Ηεπιτροπή τηλεπικοινωνιών (Uni Europa Telecom Committee)
  3. H επιτροπή της κοινωνίας πληροφοριών (information society committee)
  4. Η επιτροπή Διευθυντικών και Επαγγελματικών στελεχών (Managerial & Professional Staff)
  5. Η επιτροπή για θέματα οργάνωσης και στρατολόγησης νέων μελών (organizing and recruitment committee)
  6. Η επιτροπή για τις πολυεθνικές εταιρίες (multinationals committee)

Επίσης, η ΟΜΕ-ΟΤΕ συμμετέχει στην επιτροπή νέων της UNI (UNI Youth Committee) με μέλος στην οργανωτική επιτροπή (steering committee) καθώς και στην επιτροπή γυναικών της UNI (UNI Women's committee). Τέλος, η ΟΜΕ-ΟΤΕ συμμετέχει με αντιπροσώπους στα περιφερειακά συνέδρια της UNI Telecom Europa καθώς και στο παγκόσμιο συνέδριο της UNI.

Οι προκάτοχοί μου πραγματικά κατάφεραν πολλά, κι αυτή τη στιγμή η ΟΜΕ-ΟΤΕ βρίσκεται ως πρότυπο ανάμεσα στις κορυφαίες ομοσπονδίες τηλεπικοινωνιακών θεμάτων παγκοσμίως. Αυτό είναι άλλη μία απόδειξη πως αν οι Έλληνες το θέλουν, μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα. Με πίστη κι αφοσίωση στο έργο μου και πάντα με όλους τους συναδέλφους του ομίλου ΟΤΕ αρωγούς, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί επάξια, διότι το αξίζουμε και το θέλουμε.

Μετά τιμής,

Γιαννόπουλος Δημήτριος